Wywierć dziurkę długim wiertłem w rdzeniu pnia i powąchaj, jeśli poczujesz silny zapach żywiczny tzn że to iglak i takie pnie rąbie się na smolinę-strugi i drzazgi o bardzo dużym % żywicy (idealne do startu kominka albo kafla) jeśli będzie to zapach mdły i bagienny to znaczy że te któreś z naszych drzew liściastych.
Dzięki za rady, ale ja wiem z jakiego drzewa to jest korzeń, w miejscu gdzie jest teraz oczko rosły zdziczałe śliwy. usunąłem je gdy kupiłem działkę.
W oczku i strumyku jest około 200 nasadzeń, tylko późno je sadziłem i nie zdążyły się rozrosnąć. Ale myślę, że na wiosnę jak wszystko ruszy to zrobi się trochę ciekawiej.
Witam po długiej przerwie . Ogólnie oczko się nie zmieniło, rozrosły sie tylko trochę rośliny.
Moje bobrowisko powoli się powiększa.Daleko mi jeszcze do starych forumowych wyjadaczy.
Mój filtr naturalny, woda krystaliczna, zero osadów i glonów , a w oczku plaga nitkowych. Tak więc aby mieć taką wodę w oczku muszę posadzić jeszcze duuuużo roślin
Od dłuższego czasu rośnie u mnie w strumyku, może ktoś wie co to za roślina ?
Pomogła: 129 razy Dołączyła: 06 Maj 2010 Posty: 4150 Skąd: Warszawa/Radzymin
Wysłany: 2010-08-23, 19:12
Radek G. napisał/a:
Witam po długiej przerwie . Ogólnie oczko się nie zmieniło, rozrosły sie tylko trochę rośliny.
Powiedziałabym że nie tylko trochę-nie obawiasz się, że za chwile pałka zajmie całe oczko?-to bardzo ekspansywna roślina.Poza tym naprawdę ciekawie się prezentuje-dodałabym tylko roślin pływających-ich zdecydowanie brak.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum