pierwszoroczniaki Texas Dawn, Lily Pons - wszystkie powypuszczały listki i powoli pną się do góry
Czekałem właśnie na info jak przezimowały
Ja testuje 1 rok kilka nowych odmian - almost black, perrys baby red i gloire de temple mają już pączki wiec liczę na kwiaty w ciągu miesiąca - zobaczymy co z tego wyjdzie.
_________________ pozdrawiam arek
---------------------
oczko wodne żaden problem
PORADNIKPORTALSKLEP
- zeszłoroczna rdestnica będzie miała kwiatek i jeszcze cuś zakwitło
- i jeszcze trochę strzałów , z pąków lilii u mnie najbliżej powierzchni wody ma chromatelka, dalej solidnie przetrzebiony miskant w celu oddalenia trochę od oczka/ ależ korzeniska, namęczyłem się/ i kosaćcowo
dzisiaj strzeliłem kilka ważek, żabola i osoka mi zakwitła i na reszcie osok widać sporo pąków - powoli podnoszą się do góry
/jak ja cierpię przez brak dobrego aparatu, trzeba jeszcze poczekać , aaale coś tam widać/
przed chwilą doszła paczuszka od Mariusza /jeszcze raz wielkie dzięki /
tak więc do moich
Colorado
Chromatella
Texas Dawn,
Sioux,
Gonnere,
Lily Pons / te dwa pierwszoroczniaki, najpóźniej wybiły na powierzchnię ale mają już po 4 liście na wodzie
doszły
Froebeli
Innerlight
oraz Hal Miller
o tej ostatniej, najmniej mogę znaleźć informacji, doczytałem się tylko, że to odmiana biała duża. no niech to któregoś roku wszystko razem zakwitnie, dla mnie szał.
W paczuszce były też Multiplex raz Calla, zaraz dzwonię do roboty, biorę wolne / i tak chwilowy zastój/ i idę sadzić.
Dziękuję - te nagrody to dla mnie szok , strasznie nie mogę się doczekać kiedy zakwitną, że zostanę takim maniakiem się nie spodziewałem.
a to za filtrem w skalnym przedoczku , coś mi wpieprzyło całą lobelię, został mi się tylko suchy badyl, to samo spotkało po części żabiściek, z którego turiony pozostawiłem w na zimę w kilku punktach oczka
pierwsza była biała, druga chromatelaka, a dzisiaj dołączyła Colorado, przepiękna, trochę różu, trochę łososiowo-brzoskwiniowa i pomarańczowy prawie środek.
A ta biała marketowa no name - do jakiej nazwanej , najbardziej byłaby podobna? muszę kiedyś usiąść i poprzeglądać wszystkie białe, może znajdę coś podobnego
Czy pewny jesteś że to: Colorado? /nie powinny być kwiaty nad taflą wody?/
zobacz co prawda są to zdjęcia z zeszłego roku
no własnie też mi coś nie pasi, kupowana w ogrodniczym przy ogrodzie botanicznym, niby znany sklepik, ale wszystko może się zdarzyć, szczególnie z etykietami, miałem się na tym rozwodzić wieczorem, ale violettaxx akuratnie poruszyła , no nie nie wygląda mi to w tej chwili ani na na Colorado / bo kwiaty rzeczywiście nie są wyniesione do góry i jest bardziej brzoskwiniowa/ ani tej Holandii nie byłbym pewien, bo wydaje mi się ze zdjęć , że Hollandia jest dołem bledsza,/ ale nie miałem jej więc mogę się mylić,/ a moja ma rozjaśnione szpiczaste końcówki kwiata i jest jednorodna w swoim różyku. Trudno , śliczniusia jest i na pewno zostanie, zobaczymy co pokażą jak wypuści następne kwiaty.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum