Witam dawno mnie nie było ale wyjechałem na jakiś czas i nie miałem czasu opisywać wszystkiego co się dzieje .Dzisiaj zacząłem powoli maskować moją folie skalniak już jest prawie gotowy jutro wrzucę fotki jak pracę ruszyły teraz zacznę rozbiórkę istniejących brzegów i robienie ich na nowo
Mam taką sugestię...u siebie zamaskowałem folię przy pomocy kawałków darni odwróconych "do góry kołami" Ty też powinieneś bo uwierz mi,mimo pięknej kompozycji roślinnej w oczku każdego będzie kłuł lazurowy brzeg i nie uzyskasz efektu naturalnego...no chyba że o to właśnie Ci chodzi? Z początku taka darń wygląda obleśnie ale jak zarośnie,i posadzisz jakieś tojeści itp. to zobaczysz jak ślicznie będzie wyglądało.Oczywiście potrzebne będą dolewki wody (nieduże) bo darń pije mocno,no i może się troszkę ziemi dostać do oczka ale efekt jest wart
_________________ Oczko w budowie-drobiazg dla żabek
Pomogła: 129 razy Dołączyła: 06 Maj 2010 Posty: 4150 Skąd: Warszawa/Radzymin
Wysłany: 2011-06-12, 18:06
Możesz też zrobić tak, jak narysowałam: "czary kolor"-stan obecny. Czerwony-jak podkopać półkę (odwrócona litera L ), bordo-kamień częściowo zanurzony w wodzie, a drugi kamień za folią. Zielony kolor-woda.
Dokładnie tak chce zrobić tylko nie wiem czy mi wystarczy folii bo za mało sobie zostawiłem jak robiłem te brzegi ;/ ale zobaczę co da się zrobić a z takim pomysłem naprawdę super to będzie wyglądać tylko teraz mam tak mało wody bo prawdopodobnie lód w zimie gdzieś przebił folie na zagięciu i jak naleje wodę to opadnie do tego miejsca co teraz na zdjęciu i później już nie czyli gdzieś na tej wysokości. Przy przerabianiu brzegów postaram się znaleźć tą dziurę i zakleję
[ Dodano: 2011-06-12, 22:12 ]
A można jakieś zdjęcie tej darni ?? jak to wygląda ?? ale raczej jestem za pomysłem Gosik, bo moja siostra będzie miała wesele w sierpniu i oczywiście cała rodzina przyjedzie i już musi to być gotowe "specjaliści rodzinni" zawsze znajdą defekt
Witam dawno mnie tutaj nie było jakoś tak się pokomplikowało że całe wakacje nie było mnie w domu Moje oczko wiecie jak wyglądało ?? a teraz troszkę je przerobiłem ale i tak jeszcze nie koniec . Powiedzcie mi co o tym myślicie ??
[ Dodano: 2011-09-17, 15:50 ]
Tutaj przesyłam filmik z mojego ''nowego'' oczka
Pomogła: 129 razy Dołączyła: 06 Maj 2010 Posty: 4150 Skąd: Warszawa/Radzymin
Wysłany: 2011-09-17, 19:33
Fajny ten ptaszek na kaskadzie-zupełnie jak żywy, a co do maskowania brzegów, jak posadzisz między kamieniami rośliny skalniakowe, będzie . Już wygląda to o wiele lepiej niż było.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum