Ok wszystko już wiem w wtorek zacznę robić moje boki oczka już wszystko sobie rozplanowałem i przeanalizowałem:P a w następnym tygodniu zobaczę po ile jest ta 3m agrowłóknina
Ok wszystko już wiem w wtorek zacznę robić moje boki oczka już wszystko sobie rozplanowałem i przeanalizowałem:P a w następnym tygodniu zobaczę po ile jest ta 3m agrowłóknina
Jeżeli mam Ci coś podpowiedzieć to weź agrowłókninę o szerokości 1,6m. Łatwiej się układa pod woda. Wiem że o szerokości 1,6m jest za 3,6zł za metr bieżący. Jeżeli miał bym kupować to bym kupił całą rolkę na alle gro ponieważ sklepy zarabiają na tym około 800zł ... ale jeżeli ma być tylko na oczko to spokojnie bierz na metry.
Jeżeli mam Ci coś podpowiedzieć to weź agrowłókninę o szerokości 1,6m. Łatwiej się układa pod woda. Wiem że o szerokości 1,6m jest za 3,6zł za metr bieżący. Jeżeli miał bym kupować to bym kupił całą rolkę na alle gro ponieważ sklepy zarabiają na tym około 800zł ... ale jeżeli ma być tylko na oczko to spokojnie bierz na metry.
O ile bym ci doradził o agrowłókninie,to kup grubszą,bo są dwie gr.
co do szerokości to już twoja sprawa,jaka będzie ci poręczna
poz.Leszek
--------------
Dodam jeszcze jeden pomysł u siebie zrobiłem brzeg bagienny, na całym obwodzie oczka zrobiłem fałdę gęboką na 30 cm i zasypałem ja zemią pierwszy brzeg fałdy nest poniżej lustra wody a drugi powyżej. Teraz mam gdzie sadzić roślinki bagienne a trawnik naturalnie przechodzi w taflę wody.
A mógł byś zrobić zdjęcie może jak to wygląda może też u siebie bym tak zrobił tylko trochę zawaliłem bo za dużo folii sobie nie zostawiłem na brzegach
Zapraszam do Oczka Mariusza jest na drugiej stronie http://forum.oczkowodne.net/viewtopic.php?t=4765
na czwartym zdjęciu jaest rozłożona folia przed zasypaniem strefy błotnej ( w fałdze leżą kamienie i rura, strefa błotna zapobiega zsunięciu się folii do środka oczka )
Pomogła: 129 razy Dołączyła: 06 Maj 2010 Posty: 4150 Skąd: Warszawa/Radzymin
Wysłany: 2011-04-24, 22:03
Nie bardzo rozumiem-tzn rozumiem tę fałdę-w jej zagłębieniu sadzisz roślinki błotne, ale dalej , z zagłębienia, folia znów jest na powierzchni ziemi...czy tą końcówkę folii, co jest poza już strumieniem i tą strefą błotną zasypujesz ziemią ? i zarasta ta część trawą?, czy trawa nie działa jak sączek i podczas deszczu, nie przecieka woda z gruntu do strumyka?-do tej części bagiennej?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum