Pomógł: 26 razy Dołączył: 09 Mar 2010 Posty: 1341 Skąd: wlkp
Wysłany: 2011-04-02, 22:14
Jak masz w miarę normalne kształty oczka to nie Ja mam coś w kształcie nerki, dużo półek i jest z jednego arkusza, dobrze się układa jak się nagrzeje na słońcu
Sam widzisz jak to wygląda - nie da rady zrobić tego z jednego kawałka - po prostu nie pozaginam tego tak, a kwestia zeby ktoś mi wchodził i kleił - takiej opcji nie biore pod uwage
_________________ pozdrawiam Mateusz Malum nullum est sine aliquo bono
szukam pomysłu na ta sciane z cegieł, zastanawiam sie nad wymurowaniem jej i obłozeniem dywanami starymi,
no i kwestia tej połki która jest podtrzymana deska - zobaczymy czy uda sie to ubic
Ścianę z cegieł obłóż styropianem, powinno być ok. Jeszcze mam taki pewien pomysł, mianowicie: zejście do strefy głębokiej zrobiłbym pod kątem a nie jak masz obecnie od razu pionowa ściana. Lepiej się folia ułoży, łatwiej będzie z koszami lilii, no i ładniej będzie wyglądało. Pomyśl o tym.
sciana jest własnie po to aby to zniwelować, bład który popełniłem w poprzedniej wersji - ta ściana cały czas stopniowo sie deformowała, teraz przynajmniej sie nie rozpadnie
Chyba się nie zrozumieliśmy. Nie mówię o ścianie z cegieł lecz o pionowym uskoku na głębinę. Chodzi o ten fragment tuż za czarną doniczką po lewej stronie:
No to będzie chyba 3 odsłona
Dzisiaj napełnione,
Po wszystkich zabiegach i przesunięciach ścianek oczka wyszło 13m2
Pojemności sie nie doliczyłem.
Najgłebiej coś koło 125 cm,
Prace trwały do 23
Udało mi się wsadzić lilie, Albe Chromatelle, Atraction.
Przęstke, boberki, kaczence, kosacce, pałki, mięte osoke, do tego troche zabiscieku grązek grzybienczyk, czermien blotna, jaka rzęsa która sie zaplątała, mam wrażenie że zwodowałem również cebulki strzałki - tak mi sie wydaje ze strzalki,
Do wrzucenia pozostało mi troche czermieni kaczenców i przęstek, ale to bede dosadzał jak troszke sie ustoi,
wszystko oczywiscie polecało do wody w kamienie z gliną i ziemią. Jedynie lilie i kaczeńce siedzą w koszach.
Zamieszkały tam juz moje niezwykłe karasie które przezimowały w 25 cm
A teraz ide na
19 dni - niby nie wiele czasu, ale w oczku szok
po 14 dniowym urlopie zobaczyłem jak wszystko rośnie
Woda kryształ - w pierwszym tygodniu był zakwit, teraz pytanie czy to juz za mną, czy jeszcze przede mną,
Rośliny ruszyły z kopyta, po mało robi sie busz
Jeszcze 2-3 tygodnie i będzie trzeba robić wycinki,
W sobote skocze po jakieś pływające, mam nadzieje dorwać pistie i hiacynty,
zniknął mi grzybieńczyk
Jedna Alba nie przetrwała, i czerwona kupiona jako james brydon ? czy jakos tak, nie ma po niej sladu
co bede dużo pisał, rybki sie juz wytarły pływają setki przecinków, więc raczej nei bede uzupełniał obsady.
[ Dodano: 2011-06-02, 16:05 ]
Co do folii na wierzchu - zeby mi sie nie oberwało niestety nie da rady nic z tym zrobić,
Jeszcze myśle nad zrobieniem folii z przyklejonymi kamyczkami, kombinuje co i jak.
Od lewej
Chromatella zólta, po środku Alba
z prawej jest atraction,
wszystkie lilie wystartowały tak w czasie 3 tygodni nie całych,
Chromatella i Atraction jest na około 90cm
Alba stoi na dnie czyli 125 cm
Advertisement ..:: Sponsor ::.. Pomógł: 8 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum