Pomógł: 6 razy Dołączył: 31 Maj 2006 Posty: 1329 Skąd: Tychy p.Moszna 2014
Wysłany: 2010-07-12, 21:30
Troszkę czasu minęło od ostatnich zdjęć.
Oczko zmieniło się zdecydowanie
Jeszcze kotewka spod folii. jak widać wielkości tej pod chmurką i pod folią aktualnie się wyrównały. Miesiąc temu ta spod foli była 2 razy większa
_________________ ...........\\\ ///
.........( @ @ )
--oOOo-(_)-oOOo----->
A multis animalibus decore vincimur
pozdrawiam Castleman
Pomógł: 6 razy Dołączył: 31 Maj 2006 Posty: 1329 Skąd: Tychy p.Moszna 2014
Wysłany: 2010-11-19, 22:25
Dawno mnie tu nie było to może wrzucę parę w miarę świeżych zdjęć.
Oczko przed przecinką, w trakcie i po, no i to chyba ostatnia niezapominajka w tym sezonie .
Papirus to jedna z ostatnich najbardziej zielonych roślin w oczku, szkoda że zima go zetnie.
To właściwie jakaś niedobitka sadzonka, co się ostała w oczku. Tego właściwego przeniosłem miesiąc temu do domu.
_________________ ...........\\\ ///
.........( @ @ )
--oOOo-(_)-oOOo----->
A multis animalibus decore vincimur
pozdrawiam Castleman
ok dzięki zastanawiałem się jak wsadzić takie zwykłe wiesz może z kąt mogę takie coś wykombinować bo nie wiem czy w sklepach takie są i czy są drogie w sklepie ogrodniczym w moim mieście tylko 3 gatunki te co mam w oczku;p były takie pływające jeszcze ale kiedyś coś mi zjadło je tak samo zjadło 10 z 12 liści lili wodnej;P
Pomogła: 129 razy Dołączyła: 06 Maj 2010 Posty: 4150 Skąd: Warszawa/Radzymin
Wysłany: 2010-11-23, 21:11
zwykłe niezapominajki pytasz skąd?-z łąki gdzieś nad wodą, nad stawem czy zwykłym bajorkiem-pełno ich, a jeśli zapragniesz "rasowych"-to wal do Aurory-On wszystko ma
tzw zwykła niezapominajka jest jednoroczna i do wody się nie nadaje, a te wodne w sklepach to koszt kilka zł- rozrastają się jak głupie.
Szczególnie fajna jest Variegata bo ma ładne liście nawet jak nie kwitnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum