no tak ale ja już roslinki usunęłam i tylko obawiam sie czy aby tam jakiś wredny korzonek się nie ostał się w ziemi i nie zaczął odbijać na nowo
To błąd, bo jeśli nie podeszłaś sumiennie do tego zadania, to mogło coś zostać.
Potrafią nawet prawie pół metra pod ziemią siedzieć.
To roślina rosnąca na wydmach i ma głęboki i rozległy system korzeniowy, taka jej natura.
Obserwuj, jak coś wyrośnie to randapem, tylko poczekaj aż trochę urośnie.
Wysłany: 2010-08-26, 16:22
ok ale i tak nie omieszkam przekopać ziemi w granicach 50 cm na 50 cm czy gdzieś ta menda nieostała a swoją drogą nigdy nie przepuszczałam że trawa może narobić takich szkód ale mam nadzieję też że jeśli jednak nie wyjdzie za jakiś czas na wierzch to mam byc spokojna ze jednak całą usunełam tak?
Wysłany: 2010-08-27, 16:28
Adalbert napisał/a:
Cytat:
moze masz i rację ale boję się zeby korzenie nie poszły pod ziemia na oczko a ja ich nie będę widziała nad ziemią
Korzenie nie będą się rozrastały jak nie dostaną "żarcia" od części zielonej, więc spoko.
Daj wyrosnąć zielsku a potem Roundupem...
no i na taką odpowiedz czekałam ale zeby spać spokojnie i tak lekko przegrzebałam ziemię i parę wrednych korzeni jeszcze wykopałam(ależ to cholerstwo w ziemię lezie) a bedę obserwować czy mi jakieś przypadkiem nie idą i wtedy Randapem smiecia
Wysłany: 2010-09-09, 10:11
a czy możecie podać jeszcze inne roslinki które z takim efektem niszczą i nie powinno się ich sadzić przy oczku?? bo nie chciałabym zeby mi się taka sytuacja powtórzyła a co gorsza przebiła gumę epdm w oczku
Na pewno bambusy a od strony wody może się do zdarzyć z trzcinami i pałkami. Ale to raczej tylko jak folia ma zagięcia i zakładki w które wejdzie kłącze, inaczej szuka łatwiejszej drogi.
_________________ pozdrawiam arek
---------------------
oczko wodne żaden problem
PORADNIKPORTALSKLEP
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum