Pomógł: 1 raz Dołączył: 08 Sie 2009 Posty: 122 Skąd: BiałaPodlaska
Wysłany: 2010-08-18, 19:53
zuzi10 napisał/a:
Opowiadanie,że na wsi nie ma kamieni w polu mnie śmieszy,[...]Jeśli teraz nie będziemy mu mówić prawdy[...]
Przepraszam , ale czy myślisz , że rolnicy czekają aż ktoś zabierze kamienie?
Wiele osób w okolicy ma kamienne ozdoby koło domu . Mama sama przywoziła kamienie od cioci bo u nas kamieni praktycznie nie ma . Chyba , że miałbym podkradać kamienie sąsiadom- oni to ich nazwozili od groma
drako napisał/a:
Tomek podrośnie, zmieni się on i jego spojrzenie na to swoje "Coś".
Mam wrażenie , że już się zmienia .
Czy wiecie co zrobić aby glina gdy już wyschnie nie pękała ?
Ale na razie mój prawy , rozwijający się kwietnik otoczony cegłami bardzo mi się podoba
drako napisał/a:
Wydaje mi się, że należy to potraktować jako osobną kategorię, tak jak On to zrobił, z przymrużeniem oka.
alibaba napisał/a:
Ja widzę że Tomek ma bardzo luźne podejście do sprawy i też tak trzeba to odbierać, są gusta i guściki a że akurat na tym forum jest przewaga naturalizmu to inna sprawa.
Myślę , że te dwie odpowiedzi najlepiej określą i zakończą całą sprawę - chyba , że chce się wam ją ciągnąć ...
A teraz co w oczku :
-przyciąłem rogatka , jest go sporo [pewnie z pół kilo] , a że szkoda go wyrzucić i nie bardzo wiem co mam z nim zrobić dałem go do beczki
-ostatnio woda zrobiła się mętna przy dnie , mam die wersje czemu tak się stało:
a) ostatnio częściej słoneczko mieszało promieniami w oczku
b) sprawka tego co wydalają kiełbie .
I co ja mam teraz zrobić ... Mam w planach wyłapanie kiełbi -oj ciężko pewnie będzie Chyba , że wpłyną do butelki tak szybko jak przy złapaniu
_________________ Pozdrawiam , Tomek
Zielona herbata oraz kurkuma
- i życie staje się lepsze
Pomogła: 129 razy Dołączyła: 06 Maj 2010 Posty: 4150 Skąd: Warszawa/Radzymin
Wysłany: 2010-08-19, 08:15
a może mętna woda i od gliny, i przez brak jakichkolwiek urządzeń wspomagających, jak pompa (rusza wodę), napowietrzacz czy filtr-nie masz filtru glebowo-korzeniowego-nie masz żadnego, a akwenik maleńki....stąd mętna woda-tak mi się wydaje, ale może ktoś mądrzejszy jeszcze się wypowie:)
Pomógł: 55 razy Dołączył: 17 Lut 2009 Posty: 1403 Skąd: Radom
Wysłany: 2010-08-19, 09:49
Gosik napisał/a:
i przez brak jakichkolwiek urządzeń wspomagających, jak pompa (rusza wodę), napowietrzacz czy filtr-nie masz filtru glebowo-korzeniowego-nie masz żadnego, a akwenik maleńki.
To nie to. U mnie w minioczku nie ma żadnej techniki a nawet przez jeden dzień w tym roku nie miałem mętnej wody.Widoczność do dna, całe 50cm
Pomógł: 1 raz Dołączył: 08 Sie 2009 Posty: 122 Skąd: BiałaPodlaska
Wysłany: 2010-08-19, 10:05
Nie mam żadnych filtrów pomp ...
Gina też raczej nie jest źródłem problemów , gdyż już wcześniej zauważyłem zmętnienie na dnie
Ale wcześniej się sama oczyściła i byłą kryształ ...
Znalazłem winowajców- tato gadał ze swoim znajomym i ten przyniósł jakieś ryby i wpuścił je
Ludzie to chyba myślą , że jestem przechowalnią ryb , które się znudziły . Kiedyś dowiedziałem się , że taki chłopak ze wsi ma na zbyciu gupiki , napisałem do niego , że chciałbym trio - po jakimś tygodniu przywiózł ponad 20 mieczyków i 2 wielkie [jeden 15 drugi 20cm ] glonojady . Ostatnio kolega z pracy wujka pozbywał się rybki "bo jedna mu zdechłą i jest sama" . No to oczywiście - Tomek ma akwaria do niego ją zawieziemy ...
Normalnie nie wiem co zrobię ...
Myślałem o restarcie oczka , wymyśliłem sposób na zamaskowanie brzegów (chyba będzie dobry). Przy okazji wyłapałbym wszystkie ryby ...
_________________ Pozdrawiam , Tomek
Zielona herbata oraz kurkuma
- i życie staje się lepsze
Pomogła: 84 razy Dołączyła: 22 Mar 2009 Posty: 2513 Skąd: Słupsk
Wysłany: 2010-08-19, 11:27
Tomek, jak powstanie nowe oczko, to mozesz przyjmować wszystko do tej wanny i otworzyć sklep z rybami
_________________ Mój akwenik online: http://91.222.160.54:7777/
Użytkownicy I Explorera logują się w oknie po lewej, wszyscy inni po prawej.
Użytkownik: "oczko" , Bez hasła
Dzwoń do mnie jak zobaczysz szczura, kota, obcego lub brak wody
Jeśli nie masz mojego numeru wyślij priv.
Dzięki za czujność i pomoc !
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum