Pomógł: 1 raz Dołączył: 08 Sie 2009 Posty: 122 Skąd: BiałaPodlaska
Wysłany: 2010-08-13, 09:46
Elendil napisał/a:
To teraz do roboty
samuraj napisał/a:
Więc szybko do dzieła
Nie tak szybko niestety najpierw trzeba wszystko poplanować , [w głowie już mam poukładane jak to będzie wyglądać , zwłaszcza widzę kwietnik z czerwonej cegły ]...
A poza tym na razie z forsą niefajnie
Ale mam nadzieję , że chociaż dół w tym roku już będzie ...
_________________ Pozdrawiam , Tomek
Zielona herbata oraz kurkuma
- i życie staje się lepsze
A ja jak zwykle będę Kasandrą i powiem tak: "Chyba jednak nie prędko zobaczymy to oczko." Obawiam się,że nawet nie doczekamy się go w przyszłym roku. Cos mi się wydaje,że The Paludarium albo lubi stwarzać napięcie oczekiwania czegoś, co może, kiedyś tam powstanie, albo jest marzycielem nie do końca wierzącym w spełnienie swoich marzeń
Wysłany: 2010-08-14, 15:25
zuzi10 napisał/a:
Chyba jednak nie prędko zobaczymy to oczko.
Ty mi tu lepiej nie kracz , kiedy mama jest na tak i tato również nie ma nic przeciwko temu
zuzi10 napisał/a:
Cos mi się wydaje,że The Paludarium albo lubi stwarzać napięcie oczekiwania czegoś, co może, kiedyś tam powstanie,
Co to to nie , z tym to do mojego brata ...
zuzi10 napisał/a:
albo jest marzycielem nie do końca wierzącym w spełnienie swoich marzeń
Tą opcję można by było głębiej przeanalizować, ale odpowiedź chyba by brzmiała "zdecydowana raczej nie ". Ta opcja odnosi się raczej do moich przygód z paludariami ...
Gosik , co masz na myśli że się wykazał ? tak mu wszyscy słodzicie a to wygląda jak jedno wielkie wysypisko ... pierwsze co bym zaczął to wywalać te cegły a potem brać się za oczko . Wystarczy wybrać się na pole , nazbierać otoczaków i zakryć tą kupę żelastwa.
Wysłany: 2010-08-15, 10:11
piopil napisał/a:
Wystarczy wybrać się na pole , nazbierać otoczaków
Z pól to już dawno sę wybrane i to nie prze zemnie - kto będzie uprawiał ziemniaki czy zboże na ziemi z kamieniami .
Przecież przy oraniu pług się przytępi czy coś w tym stylu -więc ludzie wybierają kamienia , ale co z nimi robią - ja nie wiem ...
Pomogła: 129 razy Dołączyła: 06 Maj 2010 Posty: 4150 Skąd: Warszawa/Radzymin
Wysłany: 2010-08-17, 20:50
piopil napisał/a:
Gosik , co masz na myśli że się wykazał ? tak mu wszyscy słodzicie a to wygląda jak jedno wielkie wysypisko ... pierwsze co bym zaczął to wywalać te cegły a potem brać się za oczko . Wystarczy wybrać się na pole , nazbierać otoczaków i zakryć tą kupę żelastwa.
wiesz...smutne to co napisałeś-zazdrosny jesteś?, chłopak ma ogromny zapał i wyobraźnię-nie mógł i nie stać go było na oczko-stworzył go z wanny-przynajmniej wykazał kreatywność.Ale chyba musisz troszeczkę poczekać jeszcze aby to zrozumieć, bo jak na razie, to niezbyt się popisałeś swoim postem.
Pomogła: 84 razy Dołączyła: 22 Mar 2009 Posty: 2513 Skąd: Słupsk
Wysłany: 2010-08-17, 22:28
Piopil przeoczyłam jakoś Twoją wypowiedź, dopiero dziś jak Gosia pisze to czytam i oczom nie wierzę !
MAmy tu na forum różnych chwalipiętów okrutnych i bufoniastych.
Bez pokory, bez zaplecza, bez aparatów.
I ja bardzo serdecznie proszę jak ktoś ma okres czy tam z innego powodu czepić się kogoś chce , to ja na priv mogę podać taki adres . Niektórzy bez okresu nawet tak robią i słusznie , bo się tam należy i wesoło jest.
A jeśli ktoś w Tomku nie dostrzegł wielkiej pasji, konsekwencji i niespotykanej ( w tym wieku) klasy i skromnosci to w ogóle niczego nie dostrzegł zatem nie powinien się wypowiadać a już absolutnie nie tak oschle.
I dlatego będę słodzić Tomkowi zawsze i bronić go jakem lwica !
I cegły mi się też nie podobały , ale ja nie cegły widziałam tylko młodego fajnego zapaleńca!
_________________ Mój akwenik online: http://91.222.160.54:7777/
Użytkownicy I Explorera logują się w oknie po lewej, wszyscy inni po prawej.
Użytkownik: "oczko" , Bez hasła
Dzwoń do mnie jak zobaczysz szczura, kota, obcego lub brak wody
Jeśli nie masz mojego numeru wyślij priv.
Dzięki za czujność i pomoc !
Pomógł: 13 razy Dołączył: 06 Sie 2009 Posty: 450 Skąd: Myślenice
Wysłany: 2010-08-18, 01:12
Ja uważam że te cegły dają swego rodzaju "smaczek" temu oczku
Bo przecież cegły pasuja do wanny, jak kiedyś już napisałem u Tomka jest taki klimat "post-industrial"
Hmm... zaskoczyło mnie szczerze mówiąc . Z tego co mi wiadomo to galeria jest do oceniania ? ja widzę stan aktualny i tego się trzymam (jakoś nie umiem bujać w obłokach) . To że ma chęci i zapał to nie wystarczy. Będzie to "jakoś" wyglądało to będzie lepsza ocena , nie rozumiem niektórych osób . Ewo trochę przesadzasz nie zamierzałem nikomu sprawiać przykrości tylko powiedziałem co jest do zmiany i jak to widzę (chyba nie każdy pisze jednakowo) ... chłopak ma plany to niech zrobi wszystko szczegółowo i żeby było naturalnie ? bez cegiełek
Wysłany: 2010-08-18, 10:26
piopil napisał/a:
zaskoczyło mnie szczerze mówiąc
A mnie to dosłownie zatkało i wbiło w fotel...a raczej w kanapę
Co do cegieł-byłą próba usunięcia ich .
Okazało się że brzeg rzeki jest z gliny [taaak łaziłem w niej ] i wymyśliłem , że mógłbym białe brzegi "zamazać gliną" na początku wyglądało to świetnie , ale potem popękała i już tak fajnie nie wyglądało ... Na szczęście wypróbowałem to w jednym miejscu...
Poza tym dzisiaj mam zamiar przyciąć rogatka -gdyby rósł pionowo to by już ze 20cm nad wodą wystawał
Nie napadajcie tak na piopila , bo częściowo ma rację. The Paludarium jest już na tyle dorosły,( wiem co mówię bo mam wnuczkę o rok starszą)że powinien wyciągać wnioski z naszych rad. Jak na razie tego nie widzę.Opowiadanie,że na wsi nie ma kamieni w polu mnie śmieszy, bo większość moich, pozyskiwałam właśnie z takich wędrówek samochodem po wsiach i przy większości pól takie kamienie leżą, bo rolnik je wyrzuca na skraj pola jak natknie się na nie przy orce. Jeśli teraz nie będziemy mu mówić prawdy, to kiedy ma się nauczyć właściwie pojmować świat.? Bez obłudy i zakłamania? Ewie się nie dziwię, bo ona ma syna w takim wieku,że go trzeba faktycznie zachęcać małymi kłamstewkami i głaskaniem po główce, ale dziwię się Gosi, bo widziałam jej syna na zdjęciu, a przecież nasz młody oczko- maniak niedługo wejdzie w dorosłość i co wyniesie z tych słodzonych postów.
Pomogła: 85 razy Dołączyła: 04 Lip 2009 Posty: 2044 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-08-18, 13:32
Jeśli mogę to i ja wtrącę.
W zeszłym roku myslałam, że Tomek najnormalniej jaja sobie z nas robi z tą wanną. W tym roku widzę, że złapał prawdziwego bakcyla.
Tomek robi w tej chwili to na co go stać, co będzie w przyszłym roku czas pokaże..
Konstruktywne uwagi widać tyczą wielu galerii na forum i tak starajmy się zachowywać wszyscy.
Piopil - Ty w zeszłym roku szalałeś z planami i wyobrażeniami, dotyczącymi oczka a w tym? cóż widzę tylko Twoje akwaria. Oczkomaniak gdzieś poszedł w siną dal..
Pomógł: 14 razy Dołączył: 29 Cze 2007 Posty: 538 Skąd: Kraków i Okolice
Wysłany: 2010-08-18, 15:31
Popieram przedmówcę.
Tomek się bawi, a bawiąc uczy... To dobrze Kto się czepia, niech przeczyta tytuł jego galerii: "Coś Tomka, bo to oczko chyba nie jest" - tak samokrytycznie swoją wanienkę nazwał.
Wydaje mi się, że należy to potraktować jako osobną kategorię, tak jak On to zrobił, z przymrużeniem oka. Czy nigdy dziećmi nie byliście, nie bawiliście się w morskie bitwy kałużach itp? Zanim zbudowaliśmy swoje prawdziwe domy, powstało wiele zamków z piasku... Tomek podrośnie, zmieni się on i jego spojrzenie na to swoje "Coś".
Cegła, czy kostka brukowa też jest dobra, jako otoczenie oczka. Przecież wszystkim nam się podobało mini oczko Huberta, otoczone brukiem? (jedno z ostatnich zdjęć w jego galerii).
Wiem, tam cegły są inaczej położone, trochę równiej...
Pomogła: 129 razy Dołączyła: 06 Maj 2010 Posty: 4150 Skąd: Warszawa/Radzymin
Wysłany: 2010-08-18, 18:45
zuzi10 napisał/a:
, ale dziwię się Gosi, bo widziałam jej syna na zdjęciu, a przecież nasz młody oczko- maniak niedługo wejdzie w dorosłość i co wyniesie z tych słodzonych postów.
To dziwię się Tobie Zuzi-ja chwalę zapał, entuzjazm i konsekwencję, a już szczególnie kreatywność w działaniu-nie sztampę i powielactwo-jakoś z synami nie miałam i nie mam problemów,a to już dorośli faceci, więc nie musisz mi się dziwić.Zjechać kogoś jest bardzo łatwo, ale dużo trudniej dojrzeć pozytywne rzeczy. Polacy tylko potrafią narzekać i widzieć wszystko co złe. Najlepiej jak komuś dokopią, bo po co mają pochwalić-nikt ich tego przecież nie uczył, a ganić....ciągle od dziecka to słyszą, więc powielają-współczuje i Tobie Zuzi się dziwię.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum