Witam po przerwie
Trochę zaniedbałem wątek ale wszystko idzie w dobrą stronę. Kamienie zakupione, roślinki od Aurory w drodze, wizualizacja w głowie... Pora ruszać do pracy... Jutro wrzuce nowe fotki. Trzymajcie kciuki.
Pomogła: 129 razy Dołączyła: 06 Maj 2010 Posty: 4150 Skąd: Warszawa/Radzymin
Wysłany: 2010-09-18, 18:08
nicolae napisał/a:
Witam po przerwie
Trochę zaniedbałem wątek ale wszystko idzie w dobrą stronę. Kamienie zakupione, roślinki od Aurory w drodze, wizualizacja w głowie... Pora ruszać do pracy... Jutro wrzuce nowe fotki. Trzymajcie kciuki.
Pomógł: 68 razy Dołączył: 14 Kwi 2009 Posty: 1871 Skąd: Kraków
Wysłany: 2013-06-15, 18:20
Bardzo fajnie to wyszło. Przejrzyście i bez bałaganu, gratulacje
Ten murek - to beton a na nim Bluszcz pospolity? Nawet on (beton) bynajmniej nie razi przy tej aranżacji (mam na swoim murku i bluszcz, i Winobluszcz trójklapowy, ten drugi o wiele szybciej i dokładniej zarasta taki murek).
Podoba mi się także ten (jak zapowiadałeś?) James Brydon - bardzo mądry wybór do niewielkiego stosunkowo oczka. Także zamierzam wymienić swoją silnie rosnącą lilię na jakąś miniaturkę, żeby mieć więcej okazji do cieszenia się widokiem ryb w wodzie.
Ten beton to murek zalewany w szalunku, prezent od sąsiada, chciałem go jakoś zaciągnąć jakimś klejem do elewacji ale jest strasznie nierówny. Zarówno kaskada jak i bluszcz pełnią razem funkcję podpierająco-maskującą ten mur. Co roku bluszcz zasłania coraz większą jego część, więc niedługo powinien go zasłonić i będzie jeszcze lepiej.
No to jeszcze raz:)
Pomógł: 68 razy Dołączył: 14 Kwi 2009 Posty: 1871 Skąd: Kraków
Wysłany: 2013-06-16, 10:39
nicolae napisał/a:
Ten beton to murek zalewany w szalunku, prezent od sąsiada
Moim zdaniem to naprawdę prezent, z którym można zrobić cudeńka - choćby piękną ścianę bluszczu, jak to się staje u Ciebie.
Gdyby na jego miejscu był po prostu płaski teren za siatką, albo jakaś skarpa 45 stopni - byłoby pewnie mniej interesująco.
Murek dobra rzecz. Choćby taka fontanna di Trevi też jest oparta o ścianę jak by nie było
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum