Wysłany: 2010-07-07, 23:33
Vanka napisał/a:
123tomas14 napisał/a:
Czy to nie wyglada troche smiesznie??? Prosze o rady.
szczerze ????
wygląda
daj je wszystkie razem, gdzieś z boku, a raczej z tyłu - masz taki prostokącik, tuż przy płytach. Spróbuj tam.
Masz racje Vanka Rzeczywiscie wyglada to strasznie nienaturalnie. Pozno wrocilem i chcialem jak najszybciej umiejscowic rosliny w oczku. Pospiech niestety bywa zawsze zlym doradca. Jutro to przemysle i umiejscowie je w lepszym miejscu. Niestety tam gdzie piszesz, mam 10, 15 cm wody, wiec odpada. To jest wada malych oczek, juz mam praktycznie cale dno pokryte koszami i doniczkami, za rok, jak to wszystko ruszy, to bedzie niezly Meksyk.
Pomogła: 85 razy Dołączyła: 04 Lip 2009 Posty: 2044 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-07-08, 00:06
123tomas14 napisał/a:
tam gdzie piszesz, mam 10, 15 cm wody,
I jeśli to pałka a pałka raczej to wystarczy - ale jeśli masz już tam jakieś rośliny to wywal po prostu. Za rok tak jak piszesz będziesz "pielił" tak czy siak
Piękne są Pałki - ale ja mam tylko te małe i na dodatek nie mają pałek od dwóch lat , mam je dlatego, że mam mikre jeziorko. ( co nie znaczy, że musisz tak zrobić - to tylko Vanka radzi )
Może kiedyś tam
To pałka szerokolistna, może zbyt przysadzista do tak niedużego oczka. Są też niższe i mniejsze odmiany. Choć pojedyncza kępka w tle może wyglądać ładnie.
_________________ pozdrawiam arek
---------------------
oczko wodne żaden problem
PORADNIKPORTALSKLEP
Wysłany: 2010-07-15, 12:43
Moi pierwsi, zauważeni goście Co prawda około 1000ca os, mam codziennie, ale ważki i to dwie na raz, i to dwie w różnych kolorach, widzę u siebie po raz pierwszy!!!
123tomas14 widzę ze strumyk zdaje egzamin, bo woda w oczku ładna i rybki świetnie widać. A to cieszy, bo do ładnej, nie śmierdzacej zgnilizną wody to i inne owady i zwierzątka chętnie zagladają.
Wysłany: 2010-07-16, 22:29
zuzi10 napisał/a:
123tomas14 widzę ze strumyk zdaje egzamin, bo woda w oczku ładna i rybki świetnie widać.
To w głównej mierze Twoja zasługa Ja byłem tylko wykonawcą. Bardzo jestem zadowolony z tego strumyka, a jeszcze bardziej z efektu, czyli czystej wody. Mam nadzieję, że ten stan utrzyma się do końca lata.
Wysłany: 2010-07-19, 13:35
Pierwszy kwiat, w pierwszym oczku
Ale jestem dumny, czuję się, jakbym osiągnął coś wielkiego, a to przecież, wyrósł tylko kwiatek. Ta choroba, rzeczywiście jest niebezpieczna.
Wysłany: 2010-07-19, 23:29
samuraj napisał/a:
Arion napisał/a:
Ernest ma w stopce ta nazwę. Aqvenus Aquaticus
i to właśnie jest nazwa tej choroby
Muszę to zapamiętać, bo jak kolejny raz kupie roślinki, zamiast dziecku zabawke, to będę zmuszony udać się do lekarza.
Ciekawe tylko co na to przepisze? Może więcej roślinek?
Wysłany: 2010-07-24, 14:41
Dzięki PIOTR.P, Wiele pracy jeszcze przedemną. Niestety, roślinki, roślinki, roślinki, wiążą się z pieniędzmi, pieniędzmi, pieniędzmi. Nie można mieć wszystkiego naraz. Myślę, że na drugi sezon zagospodaruje tak jakbym chciał, oczko i co najważniejsze otoczenie wokół oczka. Trochę małe to moje oczko, ale jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma. Moim marzeniem jest duży staw, być może kiedyś się spełni.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum