Wysłany: Wczoraj 2:31 Uważajcie na oszustów! Rezerwacja ryb u "hobbystów"
Chciałem Was ostrzec przed błędem, który właśnie popełniłem. Skusiłem się na rezerwację ryb u gościa, który ogłaszał się jako hobbysta sprowadzający japończyki "po kosztach". Myślałem, że skoro pasjonat, to będzie uczciwie i taniej niż w sklepach. Niestety, po wpłaceniu zaliczki na rezerwację kontakt się urwał. Gość nie odbiera, nie odpisuje, a na koniec chyba całkiem mnie zablokował.
Dopiero teraz widzę, że kupowanie u kogoś, kto nie ma firmy i działa tylko "hobbystycznie" to ogromne ryzyko. Jak coś pójdzie nie tak, nie masz żadnego punktu zaczepienia.
Wyciągnąłem lekcję i wracam do sprawdzonych dróg. W zeszłym roku brałem ryby od chłopaków z https://koislask.pl/ i to jest zupełnie inny poziom. Tam masz legalną firmę, pełen kontakt o każdej porze i przede wszystkim pewność, że ryby są po kwarantannie i dojadą zdrowe.
Właśnie widziałem, że na koislask.pl zaczęli wrzucać świeży import z Niigaty do rezerwacji. Ja już nie kombinuję z "okazjami" u hobbystów, bo straciłem tylko czas i nerwy. Uderzam prosto do nich, bo wiem, że ryby dojadą bezpiecznie i są warte każdej złotówki.
Uczcie się na moich błędach – sprawdzajcie u kogo rezerwujecie ryby przed sezonem
Advertisement ..:: Sponsor ::.. Pomógł: 8 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum