Myślę że manna mielec i mięta wodna dadzą sobie radę, poza tym na pewno papirus (cibora zmienna) i czermień błotna.
Zreszta możesz potestować - większośc roslin przybrzeżnych można przystosować do uprawy hydroiponicznej.
_________________ pozdrawiam arek
---------------------
oczko wodne żaden problem
PORADNIKPORTALSKLEP
Na zewnątrz raczej zginie ja daje do domu a część do piwnicy (mniejsze).
Raz jedna zostawiłem w oczku (głeboko) - myslałem że zdechła bo staciła wszystkie pedy ale około czerwca zaczeła odbijać
---------------------
PORADNIKPORTALSKLEP
Pomógł: 37 razy Dołączył: 27 Sty 2006 Posty: 1600 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2007-05-31, 08:57 Oroncjum wodne
Zobaczcie jak pięknie kwitnie oroncjum wodne na Florydzie w USA. Zdjęcie przesłała mi moja znajoma, która pracuje tam w Centrum Roślin Wodnych i Inwazyjnych.
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 22 Maj 2006 Posty: 261 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2007-05-31, 21:54
Wydaje mi się, że widziałam taką roślinę w naturalnym stanowisku, w leśnym oczku wodnym na Kociewiu. W ubiegłym roku jej szukałam, ale nie udało mi się trafić. Czy to możliwe, że rośnie u nas ?
Wydaje mi się, że widziałam taką roślinę w naturalnym stanowisku, w leśnym oczku wodnym na Kociewiu. W ubiegłym roku jej szukałam, ale nie udało mi się trafić. Czy to możliwe, że rośnie u nas ?
To raczej niemożliwe. Ten gatunek w Polsce nie występuje. Nie sądze By ktoś nasadzał go w leśnych oczkach
---------------------
PORADNIKPORTALSKLEP
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum