Pomógł: 37 razy Dołączył: 27 Sty 2006 Posty: 1600 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-07-18, 10:20 17 lipiec 2011
Traszkarium fajnie zarosło. Już drugie pokolenie gupików ma młode. Niestety narybku kardynałków nie widać. Wczoraj, na płyciznę wypłynęła dorodna (14cm) samica traszki grzebieniastej, którą delikatnie zagarnąłem miską i pstryknąłem kilka fot.
Pomógł: 37 razy Dołączył: 27 Sty 2006 Posty: 1600 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-07-28, 18:43 Zdjęcia Natalki :)
Dziś postanowiłem wrzucić kilka zdjęć oczka, płazarium, bagienka i okolic w wykonaniu mojej córki Natalki (10). Nad oko zawitał dziś także gość - szynszylek, którego Natka prowadzała po działce na smyczce (to zdjęcie oczywiście robiłem ja )
Pomogła: 84 razy Dołączyła: 22 Mar 2009 Posty: 2513 Skąd: Słupsk
Wysłany: 2011-07-28, 19:40
to nie Szynszyl ! To szynszyLA !
Łatwo to zapamiętać jak się pozna pochodzenie nazwy . Od Chincha - plemię indian , które jako pierwsze doceniło skórki i się w nie ubierało. Szynszyla to nic innego jak "mała Chincha"
to tak na marginesie
A szynszyla ładna ale fotki Natalii jeszcze bardziej
_________________ Mój akwenik online: http://91.222.160.54:7777/
Użytkownicy I Explorera logują się w oknie po lewej, wszyscy inni po prawej.
Użytkownik: "oczko" , Bez hasła
Dzwoń do mnie jak zobaczysz szczura, kota, obcego lub brak wody
Jeśli nie masz mojego numeru wyślij priv.
Dzięki za czujność i pomoc !
PS. Żaba trawna mieszka u mnie już kilka lat w liliowcach. Zdjęcia kijanki żaby zielonej zostały wykonane w małym, przenośnym akwaryjku, specjalnie urządzonym do zdjęć. Sesja trwała za każdym razem nie dłużej niż 5 minut. Kijanke łatwo pochwycić miseczką, gdyż przesiaduje na płyciźnie płazarium. Obecnie pomyka już jako całkowicie przeobrażona żabka
Pomogła: 84 razy Dołączyła: 22 Mar 2009 Posty: 2513 Skąd: Słupsk
Wysłany: 2011-08-10, 17:32
Nigdy nie widziałam czegoś podobnego! Małe kijanki to i owszem ale takie coś pół na pół to nigdy. Sądziłam , że ten ogon znika im wcześniej gdy jeszcze kijanka nie jest tak na żabę z przodu wymodelowana. Czy ten ogon to jej odpada czy jakoś się wchłania ? czy zasusza?
_________________ Mój akwenik online: http://91.222.160.54:7777/
Użytkownicy I Explorera logują się w oknie po lewej, wszyscy inni po prawej.
Użytkownik: "oczko" , Bez hasła
Dzwoń do mnie jak zobaczysz szczura, kota, obcego lub brak wody
Jeśli nie masz mojego numeru wyślij priv.
Dzięki za czujność i pomoc !
Advertisement ..:: Sponsor ::.. Pomógł: 8 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum