Wysłany: 2012-06-25, 21:49
I tak prace przy oczku trwają co dnia dziś pracowałem nad zakryciem folii w tym celu udałem się do rzeki po kamienie
Jakoś to wyszło folii nie widać
I tak to się ma wszystko razem na dziś !
Na 2 tydzień chcę zbudować przy oczku altankę.
Dodam że jeszcze muszę popracować nad zakryciem skrzynki elektrycznej.
Ostatnio skończyłem budowę całej instalacji zasilania ITD.
Teraz już tylko altanka i odpoczywać
Może macie jakieś pomysły co mogę poprawić zrobić inaczej ?
Dodam tylko że w planach mam zrobienie drugiego oczka większego i głębszego połączonego z pierwszym strumykiem. No ale to plany realia są tak jak na foto.
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 15 Maj 2007 Posty: 221 Skąd: łódzkie/wlkp
Wysłany: 2012-06-25, 22:07
Brakuje mi w Twoim oczku czegoś i wiem już czego
W miejscu gdzie masz posadzone funkje,wkopałabym głębsze pojemniki (po bokach kaskady i za nią).W pojemnikach żwir i duża ilość pałek wodnych ,efekt będzie super.
_________________ .....codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy.
Witam, oczko jak widać zaczyna nabierać życia i rozpędu. Co prawda "zaszalałeś" z oświetleniem i rozmiarem kaskady, ale jak zarośnie będzie niebo lepiej. Powodzenia.
Wysłany: 2012-06-25, 22:14
Dobry pomysł przekażę Pani od roślin w naszym oczku
Wiem że w oczy razi ten filtr ale nie mam zielonego pojęcia gdzie go dać
Zapytam tutaj do filtra KLARJET 15000 i kaskady dobra będzie pompa POMPA 6500L/h tylko 50W ECO-PUMP >> ?? <<
Muszę zmienic bo mam 2000L/h na filtr i okropnie mi się zabija nitkowatymi.
Myślę że faktycznie jak zarośnie kaskada to efekt będzie inny choć jak dojdzie 2 oczko to pewnie zgubi się to
Filtr jak to filtr, mnie bardziej razi kaskada, to pierwsze co zwróciło moją uwagę.
A jeśli idzie o filtr, to przez niego woda nie może przelecieć jak przeciąg, bo traci on swoje właściwości. A nitkami i tak się będzie zapychał, będziesz jedynie bardziej dławił pompę co jej żywotności raczej nie wydłuży.
Ostatnio zmieniony przez aquarius 2012-06-25, 22:21, w całości zmieniany 2 razy
Piotrek.P. [Usunięty]
Wysłany: 2012-06-25, 22:17
DJMazi napisał/a:
Muszę zmienic bo mam 2000L/h na filtr i okropnie mi się zabija nitkowatymi.
Jeżeli filtr zapycha się nitkami to dobrze , czyści Ci oczko. Jeżeli pompa to musisz mieć większy model ale nie wiem jaki max przepływ ma Twój filtr. To od niego zależy jaką możesz mieć pompę.
Wysłany: 2012-06-25, 22:38
jeśli dam fontannę maxx to za oczko będzie ciekło strumień wody jest naprawdę dobry
Kaskada jest jak widać dalej i trochę tam poszło węża do podłaczenia i tak nie mam efektu jaki bym chciał ale zobaczę co inni napiszą jaką pompę zastosować do tego filtra i kaskady.
Pomogła: 129 razy Dołączyła: 06 Maj 2010 Posty: 4150 Skąd: Warszawa/Radzymin
Wysłany: 2012-06-26, 15:02
Fajne, ale ta kaskada mi się nie podoba. Jest to zdecydowanie za wielkie i masywne monstrum w porównaniu do pozostałych elementów projektu. Oczywiście jest to tylko i wyłącznie moje zdanie. Jeżeli musi tak zostać, pomyślałabym o posadzeniu czegoś wysokiego po bokach kaskady, aby tak głupio nie sterczała.Może miniatury wierzby płaczącej lub coś innego, nie wiem, ale w tej postaci, jak dla mnie ( i tylko dla mnie), niezbyt ładnie.
Ogród i oczko fajne, zadbane ale kaskada .... Jak dosypie śniegu to normalnie Klingenthal HS 140 BYć może formowane iglaki po bokach spłaszczyły by ją nieco optycznie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum