Pomogła: 129 razy Dołączyła: 06 Maj 2010 Posty: 4150 Skąd: Warszawa/Radzymin
Wysłany: 2012-01-05, 18:18
zakończyłabym ten akwen tak, jak narysowałam czerwoną linię, a obramowała nasadzeniami tak, jak niebieska linia.Nie wyglądałby tak sztucznie. Ten wypustek skalniakowy jest ni przypiął, ni wypiął. To tylko moje zdanie, Ty zrobisz jak uważasz.
Wysłany: 2012-01-05, 18:52
A co z żółwiem??? Wziąłeś go do domu???
Piotrek.P. [Usunięty]
Wysłany: 2012-01-05, 20:47
Witaj
Z tymi kosztami to chyba przesadziłeś ... ale niech będzie. Przeglądając temat zauważyłem że wiele pracy w to włożyłeś , najważniejsze żebyś był zadowolony. Kaskada naturalnością nie powala ale jak byś powiększył skarpę z tyłu za nią (jeżeli to tylko możliwe ponieważ nie ma tego na zdjęciu dokładnie), i posadził jałowce płożące które ją zakryją w pewnym stopniu. Żywotniki obok ogrodzenia przydało by się przesadzić ponieważ za rok , dwa będą mieć ciasno i ich forma będzie do . Na siatce pnącze by się przydało , kilka krzewów niskich i najlepiej szpaler jakichś większych roślin żeby zakryło sąsiadów to Twoje wzniesienie (obok oczka) zarośnie jałowcami więc nie powinno sztucznie wyglądać.
Ryb jest stanowczo za dużo. Ten murek obok kaskady to w jakim celu jest? ogólnie nie jest źle , trzeba trochę poprawić i dosadzić roślin .
cieszę się ze i wam się podoba latem dam więcej fotek jak wszystko będzie posadzone i po przerabiane jeśli coś wymyśle. W pierwszej kolejności muszę zająć się wystającą folią na pewno dojdą jakieś rośliny w ogóle to żałuje ze zrobiłem je tak blisko sąsiadów teraz nie mam jak za bardzo sadzić roślin ale myślałem nad takim parawanem lub posadzić coś pnącego tylko co jest fajne i nie zaśmieca oczka
a żółw śpi na dnie już wpadł w jakiś tam swój stan zimowy
heeh gokart do sprzedania
A mi się kaskada podoba,jak wyrosną rosliny będzie naturalniej.
Ryb wcale nie jest za dużo,ja mam z 50 koi takich 35-45 i drugie tyle karasi.
Oczko trochę mam większe bo lustro wody 8x8 a głębokosc do 1,5m,80cm i 40cm półki.
Najważniejsze żeby woda była w ruchu i będzie ok.
Co do zamaskowania foli to patrz na zdjęcia morze cos wybierzesz
bogdan bardzo ładne a jak u ciebie z czyszczeniem ogólnie co polecacie do czyszczenia miałem zamiar kupić odkurzacz do glonów ale na razie woda jest klarowna tym bardziej jak odpalę dwie kaskady
w sumie nie wiem jak się oblicz m³ jest one trochę nie foremne jest podzielone na dwie głębokości po długości ma jakieś 6-8m w tej chwili nie pamiętam dokładnie
Jakoś mnie zaciekawiło twoje oczko i go przeliczyłem,jak 24000litrów to góra..I to ze sporym naddatkiem..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum