dzieki CASTELMAN wszystko o czym piszecie że powinienem poprawić doskonale sobie zdaje z tego sprawe tylko nie miałem na to czasu. Teraz mam wolne i wszystko nadrobie. Porównanie z ME było świetne
pozdro
Pomógł: 6 razy Dołączył: 16 Mar 2007 Posty: 585 Skąd: Ruda Śl.
Wysłany: 2008-07-04, 19:54
amedeo napisał/a:
Porównanie z ME było świetne
Ostatnio pokazują w tv Chińczyków walczących z glonami na akwenie,na którym mają sie odbyć regaty olimpijskie...inspirujące,można podpatrzeć i wykorzystać w przyszłości
postanowiłem trochę odświerzyć wątek pokazując nową instalacje po japońsku SHI SHI ODOSHI czy jakoś tak długo chodziło to za mną aż wreszcie wziąłem się za robote i zrobiłem, oczywiście dookoła trzeba poukładać kamienie zatuszować wszystko, przy samym oczku też trzeba zamaskować folie bo wygląda paskudnie no i ostatnie na to lato, to chyba zrobienie progu strumyka filtrującego wodę, który na prawdę działa. na koniec zdjęcia moich karpików
JACKON one rosną jak szalone jeszcze raz dzieki
Witam, chociaż oczko ma standardowy kształt jest naprawdę ładne, czyste a co najważniejsze zadbane widać że wkładasz w to wiele pracy. Zastosowałeś bardzo podobną technikę wykonania brzegu jak ja w moim dawnym oczku tylko że ja na brzegi półek położyłem kamienie które zrobiły mi zwartą misę i zasypałem od wewnątrz otoczakami które uszczelniły dodatkowa szczeliny między kamieniami na to nasypałem ziemie oraz żwir i otoczaki i posadziłem rośliny, mogę Ci teraz powiedzieć że zrobiłeś bardzo dobrze przy większych wiatrach nie będziesz miał doniczek po całym oczku a rośliny będą wyglądać naturalnie. Jeśli myślisz nad moczarką proponuje na samym dnie wyłożyć kuwety z ziemia efekty zdumiewający a przy dobrym zamaskowaniu wygląda jak jednolite dno.
Coś niepokojącego dzieje się z moimi 4 karpiami, wszystkie stoją w miejscu łbem na dół a płetwę ogonową mają równo ze zwierciadłem wody. Próbowałem jedną złapać myśląc że są otępiałe, ale okazały się bardzo przytomne i nerwowe. Przepłyną parę razy po stawie i znowu zatrzymują się i stoją w miejscu. Normalnie cały czas chodziły i szukały jedzenia a teraz nie. Od czasu do czasu wyskakują nad powierzchnię wody. Pierwszy raz spotykam się z takim zachowaniem. Reszta karasi też zachowuje się jakoś nerwowo. W stawie jest strumień woda jest cały czas filtrowana i napowietrzana. Jeżeli ktoś możę mi pomóc będę wdzięćzny.
Advertisement ..:: Sponsor ::.. Pomógł: 8 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum