Witajcie! Jednak już jestem z powrotem. Miałam iść do szpitala, odprawili mnie z kwitkiem.
I dobrze ! Tyle roboty w ogrodzie , tyle widoków, przyjemności.
Monkeymonk dzięki za pochwałę, wyczułam też szpileczki. Woda w strumieniu niestety płyciutka, bo pompka słaba (1800). Dno wysypane jest grubym żwirem i drobnymi kamykami, na to większe kamyki między którymi płynie woda. W zakolu strumyka jest kieszeń na sit, wpada tam sporo paprochów. Co do folii w części filtracyjnej strumyka to nie chcę jej maskować kamieniami (skończyły się), liczę na to, że rośliny się rozrosną i ją zakryją.
Witajcie, komu zechce się tu zajrzeć. Mam teraz w oczku święto- lilie startują z kwitnieniem. Czy to kiedyś spowszednieje ? Ja od kiedy mam więcej niż jedną (albę) czekam na ten moment jak na jakiś cud.
U mnie tez teraz jest szczyt kwitnięcia lilii, później będzie przerwa i mniej kwiatów.
Obserwuje pory zamykania się i otwierania poszczególnych odmian i są duże różnice.
Najpóźniej zamyka sie Attraction, trochę wcześniej Chromatella i Escarboucle, a jeszcze wcześniej James Brydon i Mayla, ale z kolei Maya bardzo wcześnie sie otwiera gdy inne jeszcze czekają. Mayla jest naprawdę piękna i ładnie pachnie, ale może być kapryśna.
_________________ pozdrawiam arek
---------------------
oczko wodne żaden problem
PORADNIKPORTALSKLEP
U mnie jak na razie najdłużej jest otwarta alba, ale to dlatego, że kiedy reszta oczka jest już w głębokim cieniu na nią jeszcze świeci zachodzące słońce.
Moje żabolce darły się najwięcej wtedy kiedy wcale nie padało, a jeden taki nigdy się nie odzywa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum