Następnym etapem była kaskada którą wykonałem z kamienia polnego i granitu.
Na górze kaskady zrobiłem mini oczko do którego wypływa woda z filtra
i w takim stanie oczko przetrwało do roku 2007.
Pod koniec roku 2006 przeszukując internet odkryłem nasze forum, skarbiec wiedzy.Wertując forum nasówały mi sie dalsze pomysły,nie które zrealizowałem.
Czytając posty postanowiłem dosadzić roślin,a te które rosły w donica powędrowały bezpośrednio w podłoże.Spuściłem wodę do beczek i pojemników ile sie dało a resztę
uzupełniłem i zabrałem sie za prace
przy okazji poprawiłem brzeg który był pod kątem i ciągle osówały się z niego kamienie.
miałem jeszcze zapas foli podwinięty,więc wybrałem ziemi i zrobiłem tak
a tak wygladało to po 3 miesiącach po modernizacji
Tak prezentowało sie oczko w końcówce lutego2007r
17 marzec
i rybki wygrzewające się w wiosennych promieniach
lato 2007
i rybki
jesień 2007
styczeń 2008
Nagły atak zimy przez jedną noc napadało tyle śniegu(połowa marca 2008)
To się nazywa kompleksowa prezentacja oczka Ależ ty masz czystą wodę.Wygląda jak by co kilka dni zmieniana była Przeglądając fotki od początku powstawania oczka do teraz,widzę że człowiek starzeje się,a oczko i przyroda pięknieje.
Przeglądając fotki od początku powstawania oczka do teraz,widzę że człowiek starzeje się,a oczko i przyroda pięknieje.
Dokładnie tak jest,ale nic by nie było gdyby nie nasza ciągła praca przy oczkach.
killer1558 napisał/a:
piękne fotki a woda widzę kryształek
Może dlatego taka czysta cały czas,że filtry pracują u mnie praktycznie cały rok i to ma wpływ na klarowność wody.
Ale to i wasza zasługa dzięki wymianie doświadczeń i spostrzeżeń za to dla was
Bardzo ładne oczko
Wszytko tak ładnie wkomponowane w reszte ogrodka naprawde bardzo mi sie podoba
dziwi mnie ze na tych kamyczkach na półkach nie widac grama osadu
Wciąga,wciąga ale i na to jest sposób.
Zastosowałem mały patencik i na okrągłą końcówkę zakładam siatkę od tynków taką białą i sprawa załatwiona wciąga muł, a kamienie zostają na swoim miejscu
Zastosowałem mały patencik i na okrągłą końcówkę zakładam siatkę od tynków
Witam. Śliczne oczko i super woda !!
Mam pytanko -jak wygląda ta siatka do tynków bo w przyszłym tygodniu będe odkurzać i chętnie bym skorzystała z tego patentu.
pozdrawiam ola
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum