Zgadzam się z kolegą Lubek.Właśnie o pokarmy wysokobiałkowe mi chodziło,a one niestety troszke kosztują.Napewno jest też sprawa czystości gatunku że tak to powiem.Wydaje mi się ,że nasze krajowe Koi to z czystością rasy mają mało wspólnego.Ale to tylko moja opinia.Miec taki ogród,hmmm pomażyc dobra rzecz.Takie kraje jak Anglia,to mają ogrody ponad 100 lat,a u nas to w 80-tych latach w ogródkach sadzili ziemniaki,buraki i marchew,a o oczkach to mało kto słyszał.Sądze że, bardzo szybko doganiamy świat w pielęgnowaniu i upiększaniu ogrodów.
Chciałam Wam pokazać rybki ze stawów w ogrodzie botanicznym w Portugali ( wrzesień 2007 )
Ogród oooolbrzymi i przepiękny,pełno stawów, strumyków, rzeczek ale strasznie zaniedbanych.
...a to stało na brzegu i czekało aż kolacja przypłynie...
...a to dla innych miłośników....mecz był rewelacyjny !!!!!!!
.
To jest na takiej małej wyspie Isle of Wight, kilkanaście kilometrów na południe od Southampton Cała wyspa ma chyba ze 30-40 kilometrów długości i naprawdę jest przepiękna Jest tam też dużo cieplej i pewnie dlatego te oczka są dość płytki a karpie czego nie widać na fotce naprawdę są duże Wszystkie ogrody są oczywiście perfekcyjnie utrzymane
_________________ Pozdrawiam Jarek
Moderator to też człowiek,więc nie utrudniaj mu życia OCZKO WODNE JARKA G OGRÓD JARKA
Pomógł: 14 razy Dołączył: 29 Cze 2007 Posty: 538 Skąd: Kraków i Okolice
Wysłany: 2010-01-12, 14:12
Odkopuję temat, bo przypomniałem sobie że widziałem coś takiego.
To dla tych co myślą, że mają wodę kryształ, i nie chcą mieć roślin w strefie bagiennej.
To też Kanary, wyspa Lanzarote, oczko zakomponowane przez tamtejszego artystę, Cesara Manrique kumpla niejakiego P. Picassa jest częścią niezwykłej groty, a właściwie jaskini wypełnionej wodą, znajdującej się tuż obok. Ta nieco pretensjonalna jama nazywa się: James del agua.
Pomógł: 7 razy Dołączył: 05 Mar 2007 Posty: 804 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2010-01-15, 15:30
musza bardzo czesto zmieniac wode albo walic duzo chemii, bylem tam w zeszlym roku. poza tym basenikiem rewelacyjna jest poprzedzajaca ja jaskinia z malymi krabami:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum