Nie wygląda mi ono na 3000 l, no chyba że ma pionowe ściany i jest głębokie na jakieś 1,5 m. Taka trochę większa wanna
Mówiąc oględnie - pokaż może lepiej to wybetonowane (?)
Bez urazy
Eee, jaja sobie robicie. To można zmienić w kilka h. Folii masz bardzo dużo zawiniętej na tym wale, wystarczy maksymalnie podkopać, tak aby maskujące ją kamienie były do połowy w wodzie. Może na całym obwodzie oczka da się zrobić wąską półką na ok. 10cm? Materiału wydaję się być naprawdę dużo. Spróbuj bo to może być fajne oczko.
Szczerze mówiąc, to to oczko wygląda na 1m3 z małym hakiem.
Pod względem estetycznym - zgroza.
Filtra nie widać, roślin jak na lekarstwo... jak oczyszczasz wodę?
Pomogła: 85 razy Dołączyła: 04 Lip 2009 Posty: 2044 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-08-19, 16:01
Pawlosma, nie odbierz źle naszych postów, ale.. czy to jest jakiś żart? Czy Ty może obejrzałeś choć kilka naszych oczek?? Mam wrażenie, że wpadłeś na forum i pomyślałeś "ooo to i ja się pochwalę", albo jesteś uczestnikiem jakiegoś forum ogrodniczego i tam Cie nachwalili, że super
To co napiszę (a wierz mi rzadko to robię) aż mi nie chce wejść na klawiaturę, ale to jest tragedia , a nie oczko. Nie przedstawia w tej chwili żadnych walorów estetycznych.
Melek dobrze Ci radzi, podkop ziemię z każdej strony i uzyskasz miejsce na strefę bagienną. Jeśli nie kręcą Cie inne rośliny(bo tak odbieram brak większej gamy roślinności) i nie zamierzasz nic sadzić po bokach to może daruj sobie ten oczeret i zainwestuj w więcej odmian lilii wodnych. Oczko nabierze charakteru, a Ty nie będziesz się miał czego wstydzić.
na rozgrzewkę i życzę powodzenia w pracach upiększających.
Paweł,muszę Ci powiedzieć ,że bardzo brzydko wygląda twoje oczko z tą folią
po patrz jak na naszym forum wyglądają oczka jak mają pochowana folię na brzegach
no jak będziesz robił oczko z betonu to pomyśl o brzegach oczka jak ich upiększyć
jestem twoim ziomalem,możesz się ze mną z kontaktować na pw.to mogę ci pomóc
lub dokładnie przeczytaj forum,będzie okej
poz.Leszek
------------
Jest jedna półka z prawej strony , tam jest oczeret .
Kamieni nie chciało mi się wozić , więc widać folię.
Były wkopania w ziemię folii i wysypania w koło kamykami małymi ,
ale miałem sporo pracy , mało czasu.
Ale jeśli posłuchasz rad użytkowników tego forum to i te oczko będzie wyglądało dużo bardziej naturalnie. A póki co czekamy na zdjęcia tego drugiego oczka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum