| |
Oczko wodne - forum Forum miłośników oczek wodnych. |
 |
Ryby w oczku wodnym - dziwne zachowanie ryb
kamil86 - 2014-03-30, 12:09 Temat postu: dziwne zachowanie ryb witam mam wielki problem mam około 10 karpi koi które dziwnie sie zaczly zachowywac siedza na dnie kilka z nich leży na boku przez kilka minut po chwili tak jak by doszła do siebie popływa na chwilke jak by jej nic nie było ale po jakims czasie znowu to samo na dno i lezy na boku co to moze byc wymieniłem wode wyczysciłem filtr soliłem wode i nic nie pomaga może ktoś miał cos podobnego z góry dziekuje
twister47 - 2014-03-30, 12:57
Cześć przeczytaj cały ten temat może wyłapiesz kilka informacji dla swojego problemu.
http://forum.oczkowodne.n...der=asc&start=0
Adacho - 2014-03-30, 20:39
Cześć Kamil.
Opisz trochę bliżej przypadek. Czy ryby są w oczku, zbiorniku, nowe, czy stare, parametry wody - KH, pH, NH3, temperatura.
Po co wymieniasz wodę i czyścisz filtr ?
czester 1 - 2014-03-30, 20:56 Temat postu: Re: dziwne zachowanie ryb
| kamil86 napisał/a: | | po chwili tak jak by doszła do siebie popływa na chwilke jak by jej nic nie było |
czy te pływanie jest normalne, czy gwałtowne? nie ocierają się, w wyskakują nad wode?
Bartosz_n - 2014-03-30, 21:03
Czy ryby zimowały w tym zbiorniku ?
kamil86 - 2014-04-08, 21:13
tak zimowały u mnie w oczku ale juz niestety kilka sztuk padło kilka wyzdrowiało a tak na marginesie jakie jest najlepsze lekarstwo na plesniawke z która kolega nie daje sobie rady co jakis czas ktoryś karp jest chory na to świństwo nadmaganian potasu zastosował i nic nie pomogło moze ktoś pomorze z jakims lekiem z góry dziekuje
Gosik - 2014-04-09, 16:14
| kamil86 napisał/a: | | tak zimowały u mnie w oczku, ale już niestety kilka sztuk padło. Kilka wyzdrowiało, a tak na marginesie jakie jest najlepsze lekarstwo na pleśniawkę z którą kolega nie daje sobie rady? Co jakis czas któryś karp jest chory na to świństwo. Nadmanganian potasu zastosował i nic nie pomogło, może ktoś pomorze z jakimś lekiem? Z góry dziękuję |
Może być Pomorze Zachodnie, ale jeżeli chodzi o pomoc, to pomoże.
|
|