Oczko wodne - forum
Forum miłośników oczek wodnych.

Galeria zdjęć oczek wodnych - Oczko Jacka - lilie wodne

jackon - 2006-08-05, 06:26
Temat postu: Oczko Jacka - lilie wodne
kilka zdjec lilii wodnych z mojego oczka
http://jackon.fotosik.pl/albumy/38447.html#e
pozdrawiam
Jacek

AurorA - 2006-08-05, 11:05

Piękne, widzę że tez masz niezłą dżunglę.
Szkoda że zdjęcia nie podpisane.
Jaka to odmiana?

Ala - 2006-08-05, 11:16

O to samo chciałam zapytać. Piękna! A może jeszcze się dowiem, gdzie kupiona? Jak w okolicach Władysławowa, to mam szanse. :brawo:
Moje lilie kupione w tym roku, mają już pąki i nie mogę się doczekać kiedy zakwitną : Tomocik, Aurora, Holandia i Atraction ( o ile w szkółce nie pomieszali karteczek).

jackon - 2006-08-05, 11:30

na tym zdjeciu to akurat james brydon
wolno rosnaca lilia, ale ma piekne kwiaty
nastepnym razem sie poprawie i podpisze zdjecia
teraz to tylko w ramach malego treningu wrzucilem:)
pozdrawiam
Jacek

[ Dodano: 2006-08-05, 12:33 ]
Alu jak sie kiedys wybierzesz do Władysławowa, to mozesz liczyc na sadzonke tej lilii, moge tez dolozyc narybek karpia koi:)
pozdrawiam
Jacek

Ala - 2006-08-05, 11:45

Dziękuję i trzymam za słowo. We Władysławowie bywam od czasu do czasu, ale poza sezonem. Teraz za tłoczno jak dla mnie...Może jesienią jak będziesz robił porządki i coś podzielisz to daj znać. :pa:
jackon - 2006-08-05, 11:46

we wrzesniu planuje male porzadki w stawie
bedzie jakies 6 gatunkow lilii + karpie koi
pozdrawiam
Jacek

Hubert - 2006-08-06, 06:45

jackon napisał/a:
moge tez dolozyc narybek karpia koi

Czy to znaczy, że rozmnażają ci się karpie koi? Jeśli tak, to kiedy obserwujesz nasilenie tarła i ile przeciętnie odchowuje Ci się narybku?

jackon - 2006-08-06, 07:09

kupuje wyleg karpia koi i podciagam go wielkosci narybku jesiennego wraz z innymi rybami,ktore hoduje w osrodku zarybiana zatoki puckiej
karpia wymieniam na wyleg innych ryb- szczupaka,sandacza i sieje
tymi rybami zarybiam zatoke pucka
w tym roku wpuscilem juz 20000szt narybku szczupaka oraz taka sama ilosc narybku sandacza
pod koniec wrzesnia bede zarybial plotka, w ubieglym roku wpuscilem ponad 142 tysiace narybku tych ryb
ploc sam wycieram w osobnym stawie, natomiast wyleg innych gatunkow ryb pozyskuje z zaprzyjaznionych gospodarstw rybnych
pragne dodac, iz ryby hodowane u mnie sa karmione tylko i wylacznie planktonem naturalnym
jest to jedyna w Polsce stacja hodujaca ryby na wodzie morskiej oraz korzystajaca z obfitosci planktonu pozyskiwanego ze stawow stabilizacyjnych oczyszczalni sciekow
wspolpracuje ze stacja morska w helu oraz naukowcami z MIR oraz innych instytutow
w nastepnym roku planuje mala zabawe z jesiotrami, oraz nie omieszkam dokladnie sprawdzic upodobania pokarmowe amurow
pozdrawiam
Jacek

killer1558 - 2006-08-06, 07:34

james brydon kupiłem w tamtym roku ale niestety wogóle się mi nie przyjeła i padła :cry: ale naprawdę ładna jest widziałem jej kwiaty tam gdzie kupowałem
jackon - 2006-08-06, 08:03

jest to lilia troche "upierdliwa" w hodowli
mam ja juz kilka lat
ale zawsze mam male problemy z mlodymi sadzonkami
ale nadrabia to pieknymi kwiatami
pozdrawiam
Jacek

ProXimo - 2006-08-08, 12:36

moze tez na przyszly rok bede mial takie roslinki :)
a co do narybku to moge pomazyc :( bo ostatnia sztuka mi nie przetrwala zimy :/ pozostaly tylko karpio-karasie (a sa zamlode na tarcie) i dokupione w tym roku....
moze w przyszlym roku cos bedzie...

Ps
a pozatym roslinki bardzo ladne ;)

jackon - 2006-08-08, 18:00

wpadnij do Władyslawowa to podratuje Ciebie rybkami:)
pozdrawiam
Jacek

[ Dodano: 2006-08-12, 13:32 ]
dolozylem kilka zdjec lilii wodnych
http://jackon.fotosik.pl/albumy/38447.html
pozdrawiam
Jacek

AurorA - 2006-10-27, 18:30

A to jaka odmiana:

Mayla jest rzeczywiście świetna.

Ernest - 2007-07-16, 05:25

Za zgodą Jacka pokazuję fotki oczka

Woda czysta,karpie w dobrej kondycji :good: .Widać na fotkach przekwitłe kwiaty i liście lilii,glony nitkowate też są.Jacek powtarza,tak ma być :)

PS.Duży wpływ na czystość wody mają oczywiście skarpety ;) Nie poznałem modelu,pozostaje to dalej tajemnicą :lol:

Pawlak - 2007-07-16, 08:03

ło piękne :)
Mazur - 2007-07-16, 08:47

Cytat:

Woda czysta,karpie w dobrej kondycji :good: .Widać na fotkach przekwitłe kwiaty i liście lilii,glony nitkowate też są.Jacek powtarza,tak ma być :)

spodobało mi się powiedzonko ,,i tak ma być'' przynajmniej jeden jest zadowolony ze swego oczka :brawo:

JAREK G - 2007-07-16, 15:46

Ładnie rosną lilię, aż z wody wychodzą :hehe: , chciałbym żeby u mnie oko już tak zarosło liliami :P A rybki super :good:
Ernest - 2007-07-17, 05:56

A to Ja z Jackiem .Za naszymi plecami widać zbiornik w którym Jacek podciąga wylęg ryb.Pływają w nim obecnie Koi,amury,szczupaki i nie zliczone ilości planktonu

I co dzienna praca Jacka,sprawdzanie sieci i żaków

Mięsko na grilla,wnętrzności do badań :)

PS.Też w taki jaskrawy uniform byłem ubrany :) zwany "kondonem" :P .Studentki będące u Jacka na praktyce też musiały ubierać.Usłyszane "dziewczyny wskakiwać w kondony" :hehe:

Pawlak - 2007-07-17, 07:44

praca mażeń :) :hehe: :hehe:
JAREK G - 2007-07-17, 20:43

Jak na swoje lata ( 86 ) to Jacek się nie źle trzyma :hehe:
Ernest - 2007-07-20, 14:36

Cytat:
Jak na swoje lata ( 86 ) to Jacek się nie źle trzyma

Człowiek morza :good:

ewa535 - 2009-08-10, 23:32

JAcek !!
wszystkiego NAj naj najlepszego z okazji urodzin !
Przyszliśmy na świat w tym samym dniu !
Prawda ,że Lew to najpiękniejszy znak?
Ty z pewnością urodziłeś się pod dobrą gwiazdą !
pasją obdzieliłbyś pewnie tłum ludzi i wyglądasz na faceta, który ma zdecydowanie więcej zalet niż tu ujawniasz...
Życzę Ci dobrego zdrowia , spełnienia marzeń i wielkie gratulacje !
pozdrawiam serdecznie
i wesołych urodzin !!!
ewa