Oczko wodne - forum
Forum miłośników oczek wodnych.

Galeria zdjęć oczek wodnych - Mini oczko wodne - skalniaczek

aluniaa7 - 2009-09-30, 08:31
Temat postu: Mini oczko wodne - skalniaczek

AurorA - 2009-09-30, 11:42

Jak w Disneylandzie ;)
Sama murowałaś te wszystkie kamyczki czy schodki?

hepik - 2009-09-30, 11:44

Jakiś rycerzyk w zbroi i na koniku by sie przydał.
A ...i mostek zwodzony ;)

Sympatyczna konwencja :)

Sam się zaczynam rozglądać po krasnoludkach...wnuk rośnie jak na drożdżach,już ma 4 miesiące ;)

jackon - 2009-09-30, 11:45

mnie rażą te plastikowe stworki na lustrze wody :)
kolor basenu także dodaje sztuczności

Adalbert - 2009-09-30, 11:46

Ciekawy pomysł na małą inscenizację baśniowej krainy. Szkoda tylko, że budowniczy- konstruktor włożył tyle trudu i staranności w "zafugowanie" tych kamieni na górce. Bez tych fug mogło by towyglądać naturalniej. Tylko nie wstawiaj tam krasnali ;)

[ Dodano: 2009-09-30, 12:48 ]
Ciekawe! wszystkie posty spłynęły niemal równocześnie i skojarzenia są niemal identyczne :piwko:

hepik - 2009-09-30, 11:50

Adalbert napisał/a:
Tylko nie wstawiaj tam krasnali

A co masz do krasnali?
Krasnoludki sa na świecie!
I już! ;)

Kiedyś się zdarzały złośliwe ,sikały do mleka i mleko kisło.
Jak zaczęli je pasteryzować -zmądrzały i juz nie sikają .

AurorA - 2009-09-30, 12:15

jackon napisał/a:
mnie rażą te plastikowe stworki na lustrze wody :)
kolor basenu także dodaje sztuczności

ani to oczko ani skalniak, ale fakt na pewno coś innego
kupa roboty, ale do mnie jakoś nie przemawia, wole formy imitujące naturę

alibaba - 2009-09-30, 13:57

Ciekawa baśniowa forma skalniaczka, dzieci będę miały faktycznie ubaw. Natomiast patrząc na reszte otoczenia trawnika to ma to jedna spójną całość. Nie jest to oczko ani prawdziwy skalniak ale ciekawa odmiana od wiecznego dążenia do naturalizmu u nas.

Ps. Najfajniejsza "gospodyni" tego zamku ;)

JAREK G - 2009-09-30, 17:05

Niebieska forma nie bardzo pasuje na oczko i kaczki trochę za duże :P , ale baszta i schody świetne :good:
taniw - 2009-10-01, 08:42

Jest to oczko w swoim stylu . Swoim , nie moim. Brakuje tylko jaskini dla smoka, i szklanego zamku na górze / lub odwrotnie/ A poważnie, to ja w okolicy posadził bym kilka surrealistycznie przyciętych drzewek i krzewów
samuraj - 2009-10-04, 20:16

Jakoś nie mogę sie dopatrzeć czegoś fajnego , nie przemawia do mnie ani to oczko ani skalniak--nie moje klimaty.Widać że wiele pracy było włożone w ten projekt i brawa za to
mol79 - 2009-10-04, 20:29

UROCZE ;)

Mysle ze krasnale dodadza nawet uroku calemu oczku i otoczeniu...

Jamick - 2009-10-04, 20:49

Jak tu słusznie koledzy zauważyli niebieski plastik to jak basen, może jakieś płaskie kamienie dookoła po obwodzie ? żeby było bardziej "skaliście"

a i faktycznei te fugi na "skale" trochę ubierają na autentyczności inscenizacji, ale pomysł przedni :brawo:

A swoją drogą smocza jama by tam była super ;D

AurorA - 2009-10-04, 21:59

Jamick napisał/a:
Jak tu słusznie koledzy zauważyli niebieski plastik to jak basen,

to chyba forma do piaskownicy

sebastianrost - 2009-10-05, 18:07

Jamick napisał/a:
, może jakieś płaskie kamienie dookoła po obwodzie ? żeby było bardziej "skaliście"

D

jeżeli da tak kamienie to niebedzie miejsca na wode to mi wygląda na forme jak pisze Arek i one są bardzo małe i płytkie

alibaba - 2009-10-05, 20:23

krasnasle nie pasują ale rycerz na koniu, smok lub jakaś kareta tak ;)
Jamick - 2009-10-05, 20:28

AurorA napisał/a:
to chyba forma do piaskownicy

Co by nie było , wygląda jak basen ;D

sebastianrost napisał/a:
jeżeli da tak kamienie to niebedzie miejsca na wode to mi wygląda na forme jak pisze Arek i one są bardzo małe i płytkie

Jeżeli położy się płaskie kamienie ( jakiś łupek,np andezyt, albo kwarcyt) tak aby wystawały po 2-3 cm poza krawędź to nic się nie stanie ale przy tym napewno lepiej będzie to wyglądać. :)

aluniaa7 - 2009-10-05, 20:38

Witam ,dziękuję wszystkim za opinię ,jeśli chodzi o te kamyki to oczywiście sama wszystko zrobiłam ,zameczek itp ,a ten niebieski basenik to żeczywiście forma do piaskownicy , może w następnym sezonie głębiej ją wkopię i wtedy boki przykryję zaroślami lub kamieniami -dzięki za radę -pozdrawiam i przesyłam więcej fotek ;
Jamick - 2009-10-06, 08:34

aluniaa7 napisał/a:
jeśli chodzi o te kamyki to oczywiście sama

To tylko pogratulować fantazji i cierpliwości :brawo:

Za rok może większy zbiorniczek ?, są gotowe czarne oczka albo z folii ?