| |
Oczko wodne - forum Forum miłośników oczek wodnych. |
 |
Galeria zdjęć oczek wodnych - Moje oczko - pacyfic_77
Pacyfic_77 - 2008-05-06, 21:52 Temat postu: Moje oczko - pacyfic_77 Moje oczko sprzed roku

A tak wygląda dzisiaj Mała altanka, huśtawka i piaskownica

Poniżej przedstawiam moje poczynania z przyszłą walką z glonami (miałem to umieścić TUTAJ ale temat został zablokowany )

Po namowie zakupiłem lampę UV 11W Oczywiście roślinek dosadzę
jakja - 2008-05-06, 22:32
No oko masz imponujace... Szkoda tylko, że brak filtra albo strumienia, efektem jest czysta woda bez UV-ki... Ale i tak fajnie to wygląda a i dno, jak teraz widzę, jest widoczne. To po co Tobie ta UV-ka?
hepik - 2008-05-07, 05:18
Filtr stoi jak byk na brzegu,jakja,nie przeglądnąłeś wszystkich fotek-przyznaj się
Oko mogłoby być jednym z ładniejszych na forum,gdyby nie ta folia widoczna na brzegach(chyba,że jest w trakcie napełniania(?)
Płotek wokół oka też dobrego wrażenia nie robi ale to rozumiem ze względu na małe dzieci?
Mazur - 2008-05-07, 05:23
Jak doleje się wody i sensownie zamaskuje roślinami płot i filtr to całkiem całkiem, chociaż brakuje mi w oczku czegoś zielonego i z pewnością nie mam na myśli glonów rozumiem że roślinki jeszcze rosną.
Pacyfic_77 - 2008-05-07, 14:25
| Cytat: | | Ale i tak fajnie to wygląda a i dno, jak teraz widzę, jest widoczne. To po co Tobie ta UV-ka? | Nie zawsze tak było woda jest czysta bo ją wymieniłem
| Cytat: | | Oko mogłoby być jednym z ładniejszych na forum,gdyby nie ta folia widoczna na brzegach(chyba,że jest w trakcie napełniania(?) |
Wielkie dzięki co do ilości wody to jest raczej full
| Cytat: | | Płotek wokół oka też dobrego wrażenia nie robi ale to rozumiem ze względu na małe dzieci? |
No cóż urwis ma 4 lata tak więc na razie to zostanie
| Cytat: | ...chociaż brakuje mi w oczku czegoś zielonego i z pewnością nie mam na myśli glonów rozumiem że roślinki jeszcze rosną. |
Jeszcze rosną. Ale mam małe pytanie, jak sadziłem rok temu lilie to miały piękne duże liście, a to co zobaczyłem po zimie to dużo liści ale bardzo małych co jest nie tak??.Może jestem niecierpliwy pożyjemy zobaczymy. Super czytać że komuś sie podoba moje oczko
maruder - 2008-05-07, 14:47
Oczko fajne, a jeszcze fajniej by się zdjęcia oglądało jakbyś następnym razem dobrze balans bieli ustawił
Pawlak - 2008-05-07, 16:14
| Pacyfic_77 napisał/a: | Jeszcze rosną. Ale mam małe pytanie, jak sadziłem rok temu lilie to miały piękne duże liście, a to co zobaczyłem po zimie to dużo liści ale bardzo małych co jest nie tak??.Może jestem niecierpliwy pożyjemy zobaczymy. Super czytać że komuś sie podoba moje oczko |
daj im czas ,urosną
I ładne oczko
|
|