| |
Oczko wodne - forum Forum miłośników oczek wodnych. |
 |
Wodospad, strumień, kaskada. - wodospad - rozmieszczenie rur doprowadzających wode
pool - 2007-07-12, 09:12 Temat postu: wodospad - rozmieszczenie rur doprowadzających wode mam dylemat jak rozwiązać technicznie aby woda spadała tak z wodospadu jak na tym zdjęciu
http://www.roslinywodne.p...ko/5uhjlj0y.jpg
mam zamiar podobnie zbudować taki wodospad do mojego oczka.nie wiem czy woda jest doprowadzona jednym szlauchem czy jest porozgałęziany czy może jakoś inaczej jest to technicznie rozwiązane.
JAREK G - 2007-07-12, 09:52
Moim zdaniem jest doprowadzona w kilku miejscach Do wodospadu idzie jedną rurą a później jest rozgałęziona przez trójniki
killer1558 - 2007-07-12, 11:25
widziałem coś podobnego u gościa ,miał doprowadzone jednym wężem a na końcu była róra z otworami przez które wylewała sie woda tylko że lała się na jeden długi stopień około 2m szerokości i spływała na następne
fajna fota kaskady jak ci się uda coś takiego stworzyć to zapodaj foty
marek3232 - 2007-07-12, 12:56
Dokładnie widać na tej fotce że woda wychodzi z trzech punktów,musi być rozgałęznik od głównego węża
Pawlak - 2007-07-12, 13:25
można zrobić u góry mały zbiorniczek wody ,do niego wlewała by się woda i wylewała sie do kaskady ,zbiornik musiał by być szeroki i z jednej strony mieć spad aby woda wylewała się w pożądany sposób to według mnie wyglądało by naturalnie
AurorA - 2007-07-12, 15:58
Tu mogą być trzy pompy, znajomy mam coś podobnego ale aby uzyskać efekt potrzeba bardzo wydajnej pompy, dlatego włącza tylko od święta stosując pompę zatapialną do wody brudnej.
pool - 2007-07-12, 19:13
trzy pompy to juz przesadabuduje trzecie oczko tzn doklejam heh i jak w każdym bym zapodał po trzy pompy to by mnie zjadło,a tu trza myśleć o zimie heh próbuje teraz wykonac oczko tak aby woda przechodziła do następnego grawitacyjnie im mniej urządzeń tym lepiej ale jak ktoś ma kase to czemu nie
samuraj - 2007-07-12, 19:16
kiedyś oglądałem program (dawno temu) jak robi się taki wodospad aby jak najbardziej obrazowo to przedstawić to miejsce z którego przelewa się woda to wygląda to jak rura z końcówką do odkurzacza
przede wszystkim mocna pompa , woda jest doprowadzana jednym wężem właśnie do takiej końcówki która jak w tym przypadku ma trzy otwory
killer1558 - 2007-07-12, 19:21
panowie jutro wam z foce jak wygląda to u gościa jak pozwoli mam po drodze tylko go nie znam na tyle aby wejść w posesje i foty robić
pool - 2007-07-12, 19:22
można by to zrobić na zwykłych rurach calowych tych niebieskich,taki trójnik i poprzedłużać tam gdzie sie chce uzyskać efekt,ale może sie myle musze pokombinować w praktyce najlepiej wychodzą kombinacje heh
|
|